Četiri najopasnije svađe koje pokazuju da je vašoj vezi ili braku DOŠAO KRAJ…

Četiri najopasnije svađe koje pokazuju da je vašoj vezi ili braku DOŠAO KRAJ…

22 марта, 2018 Off By lokica

„Povremene svađe su sasvim normalan deo ljubavne veze, ali postoje i one koje su jasni pokazatelji da nemate budućnost“, ističe psiholog Džon Gotmen.

 

Poznati psiholog Džon Gotmen sa Univerziteta Vašington je na osnovu analize podataka izmerio uspešnost i propast emotivnih veza.

Na ovoj studiji je radio čak nekoliko decenija, te je utvrdio koji su obrasci ponašanja zbog kojih se parovi odlučuju na raskid.

Upravo zato izdvojio je četiri vrste najopasnijih svađa koje se u najvećem broju slučajeva završe raskidom.

1. Kada stalno ocenjujete partnera

„Kritikovati svog partnera je drugačije od nuđenja mišljenja ili izražavanja nezadovoljstva. Poslednja dva slučaja govore o određenim problemima u odnosu, a prvi je napad na čoveka“, ističe Gotmen.

On savetuje da sve što izgovarate bude veoma konstruktivno ili da pomaže odnosu. U suprotnom, destruktivne kritike mogu povrediti drugu stranu, iz čega ne može proizići ništa dobro.

2. Prezir

Usled čestih svađa i guranja stvari pod tepih, neki parovi dođu do veoma ekstremnih osećanja. Kod njih, koliko god se zaklinjali na večnu ljubav, jedna strana umisli da je superiornija, obično počinje da vređa i omalovažava partnera, a u nekim slučajevima i njegovo obrazovanje, izgled, porodicu…

 

 

Nasgavak procitajte na sledecoj stranici…

Стране: 1 2