Ako na prvom sastanku osetite ovu emociju – ta osoba nije prava za vas

Ako na prvom sastanku osetite ovu emociju – ta osoba nije prava za vas

23 децембра, 2017 Off By lokica

Ako ste rešili da pronađete partnera na duže staze i uplovite u pravu romansu, obratite pažnju na razliku između zanesenosti i emotivnog vezivanja. Samo jedan znak vam može reći da osoba sa kojom se viđate nije dobar izbor za vas.

 

 

Kada izlazite sa nekim, u ranoj fazi upoznavanja, sasvim je normalno da se osećate nervozno pre nego što ga vidite. Zapravo, kada vam se neko mnogo sviđa, nervoza je savim očekivana.

Ali prema ekspertima iz oblasti ljudskog ponašanja, osećaj nervoze koji se zadrži tokom daljih sastanaka može biti znak da nešto nije u redu.

„Ako ste previše zabrinuti svaki put kada se sastajete sa potencijalnim partnerom, to može biti znak da on može biti dobra osoba, ali ne ona koja odgovara vama“, napisala je dr Vendi Patrik na svom blogu „Psychology today“.

Doktorka smatra da oni čuveni leptirići pre sastanka sa osobom koja vam se dopada jesu normalni, ali, ona kaže, kako vreme ide, na svakom sledećem sastanku ne bi trebalo da budete nervozni, da ne možete da se opustite i budete ono što jeste.

„Ako pričamo o dužem viđanju, niko ne želi da nastavi da učestvuje u aktivnosti koja izaziva stres i nelagodnost“, objašnjava dr Vendi Patrik.

Dokle god je normalno da želite da ostavite dobar utisak na partnera, ne bi trebalo da osećate nervozu. Ako se tako osećate, može biti da vas osoba koju viđate čini nesigurnom i previše kritičnom prema sebi.

„Treba da pronađete osobu koja čini da se osećate dobro i sigurno u svojoj koži. Koja vas ceni i podržava, a ne onu koja zamišlja da ste nešto što niste“, objašnjava doktorka.

Ključ je da naučite da prepoznate razliku između zanesenosti i emotivnog vezivanja. Brojna istraživanja su pokazala da zanesenost izaziva negativna osećanja, poput nervoze, anksioznosti i nesigurnosti.

Dakle, šta da uradite?

 

Nastavak na sledećoj strani… 

Стране: 1 2